Союзники мають дозволити Україні атакувати цілі в Росії, якщо хочуть уникнути навали українських біженців - ЗМІ.

Спільники дозволять напад на Росію
Спільники дозволять напад на Росію

Україна може використовувати зброю дальнього радіусу дії на російській території. Це має багато причин, від моральних до стратегічних. Німеччина та США, які є найбільшими постачальниками зброї для України, не можуть не розглядати цю можливість.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц стоїть перед важким запитанням перед очікуваною перемогою ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" на регіональних виборах. Він повинен зрозуміти, що мільйони українців потраплять до Німеччини, які не можуть задовольнити свої прості потреби через негоду.

Шольц та його уряд уникують відправки крилатих ракет до України з огляду на можливу спровокування Росії. Але цей підхід має змінитися до того, як буде завдано шкоди Україні.

Для президента США Джо Байдена питання стосується вартості. Використання систем Patriot для Пентагону коштує мільярди доларів. Однак, системи перехоплення крилатих ракет також не є дешевими. Тому цілком обґрунтовано відправляти дешевші засоби, такі як знищення аеродромів та пускових установок.

Велика Британія і Франція заявили, що готові надати дозвіл Україні на використання своїх крилатих ракет проти Росії. Це вже невідомий прийом.

Україна вже продемонструвала, що Росія не є непереможною і може успішно захищатися, якщо має відповідну зброю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua