Співачка та бойова медикиня пояснила, чому війську потрібні жінки .

Співачка, бойова медичка, роль жінок в армії
Співачка, бойова медичка, роль жінок в армії

Бойова медикиня та співачка Анастасія Шевченко, відома під псевдонімом Стасік, розповіла, чому жінки є необхідні у війську.

Умовно кажучи, без жінок у війську Україна не зможе перемогти у війні. Наша країна є маленькою та чисельність населення невелика. Якщо б не було війни, то чоловіки, можливо, вважали б, що військова справа – це їхнє питання, та вони не хочуть жінок в цій закритій групі. Але так не працює. Завдяки жінкам війна має шанс на перемогу. Чоловіків недостатньо, адже вони становлять лише 50% населення країни. З них деякі – пенсіонери, діти або мають інвалідність, інші виїхали або залишені у резерві. Тому нам потрібні додаткові люди. Нам потрібні жінки для армії, а не навпаки.

За словами бойової медикині, армія повинна адаптуватися до потреб жінок, оскільки це є необхідністю для країни.

Багато змін, які здаються нам необхідними для жінок у війську, насправді є потрібними для всіх. Жіноча форма – це деталь, яка не має великого значення. Але є важливі зміни, які стосуються питань внутрішньої безпеки та професійних навичок бійців. Якщо буде чітке розуміння, які професійні навички потрібні для кожної посади, то стає незначним питання гендеру особи, яка займає цю посаду.

Раніше Міноборони повідомило про посади, на які жінки можуть претендувати в армії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua