Справа Хейла: ВАКС взяв під варту довірену особу заступника міністра енергетики .

Заступник міністра енергетики у вартові
Заступник міністра енергетики у вартові

Суд Вищого антикорупційного суду вирішив заарештувати Сергія Пилипчука, довірену особу заступника міністра енергетики Олександра Хейла. Застава для нього була визначена в розмірі 65 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Центру протидії корупції.

Суддя ВАКС Катерина Сікора задовольнила клопотання прокурора САП і взяла під варту Сергія Пилипчука, довірену особу заступника міністра енергетики Олександра Хейла. Альтернативна застава – 65 млн грн

За даними слідства, через Пилипчука передавали гроші, які слідство називає неправомірною вигодою за рішення передати обладнання для видобутку вугілля.

З розглянутих $300 тис. хабаря було виявлено 142 тисячі доларів. Інших $158 тис. поки що немає.

Пилипчук назвав це провокацією під час свого виступу. Він стверджує, що домовлявся з заступником міністра однієї з європейських країн про постачання 1 гігаватт електроенергії.

У ЦПД нагадали, що про 1 гігаватт говорив і президент Зеленський, і міністр Галущенко. Експерти називають ці прогнози нереалістичними.

За інформацією Центру, Пилипчук звернувся до колишнього народного депутата від ВО Свобода Едуарда Леонова з проханням гарантувати його. Леонов заявив, що зустрічався з Пилипчуком стосовно підтримки армії. За словами Леонова, Пилипчук виїжджав на територію бойових дій, де вони створювали добровольчу формування "Феміда".

Прокурор САП просив визначити заставу для підозрюваного в розмірі 100 млн грн, але суд обрав 65 млн грн.

Якщо застава буде сплачена за Пилипчука, йому будуть накладені обов'язки: відвідувати слідчого, прокурора, суд в разі виклику, повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, видати закордонний паспорт, не покидати межі Києва та області та носити електронний браслет.

Нагадаємо, що заступника міністра енергетики Олександра Хейла було затримано з хабарем у 500 тис. доларів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua