Середня заробітна плата в Норвегії в доларах та євро в 2024.

Середня заробітна плата в Норвегії в доларах та євро в 2024
Середня заробітна плата в Норвегії в доларах та євро в 2024

Норвегія завжди була країною, в яку хотіли потрапити мігранти. Разом з цим саме трудова міграція мала свої мінуси. Важливим нюансом завжди було, яка Норвегія середня зарплата в доларах. Навіть 2024 рік, коли в багатьох країнах намічається економічний спад, не став в Норвегії виключенням (в плані, яка середня зп). 

Середня зарплата в Норвегії

норвегія середня зарплата в доларах

Складно оцінювати перспективу працевлаштування в цій країні, адже середня зарплата в Норвегії 2024 року не є настільки важливим показником. Крім того, середня зарплата в Норвегії в доларах також не відображає, скільки заробляють різні спеціалісти в різних сферах. Більш показовою є середня зарплата в Норвегії в євро, адже ця валюта універсальна для всієї Європи. 

Розмірковуючи на тему, наскільки багато можна заробити в Норвегії, варто зазначити, що ця країна традиційно входить до списку країн з високими показниками рівня життя та доходів населення. В 2024 році економічна стабільність країни залишиться стабільною, тобто незмінною, що забезпечує високі зарплати для працівників різних секторів. 

Які заробітки в Норвегії в 2024 році? 

середня зарплата в норвегії

Справді потрібно сказати, що середня заробітна плата в Норвегії — одна з найвищих у світі. І такий показник вже досить давно. За даними норвезьких статистичних органів, у 2024 році середня місячна зарплата норвежців складає приблизно 55 000 норвезьких крон. Ця сума варіюється в залежності від галузі, професії, досвіду та освіти працівника. Для Норвегії це достатньо велика сума, якої вистачає на стабільне життя. 

Щоб було більш зрозуміло, слід оцінити цю ж суму в доларах або євро. В середньому 1 долар дорівнює 10 норвезьким кронам. Тобто середня зарплата в Норвегії складає більше 5 тис. доларів. 

Вже за цими розрахунками можна зрозуміти, скільки норвежці заробляють в євро. В середньому 1 євро дорівнює 11,5 крон. Тобто зарплата на місяць складає менш ніж 5 тис. євро. Але і цей показник настільки середній, наскільки це тільки можливо. 

Галузі і зарплати в Норвегії 

середня зарплата в норвегії 2024

Як і в будь-якій іншій країні, саме сфера діяльності найбільше впливає на заробітки. Норвегія має розвинену економіку, яка базується на таких галузях, як нафтовий сектор, рибальство, судноплавство, IT, а також державний сектор. Кожна галузь пропонує різні рівні зарплат. Але така ситуація склалася в усій Європі, хоча зарплати там можуть бути нижчими. 

Перше, на що точно потрібно звернути увагу в Норвегії, це нафтовидобувна промисловість. Це одна з найвисокооплачуваніших сфер діяльності в Норвегії. Спеціалісти в нафтовому секторі, включаючи інженерів, техніків і менеджерів, можуть розраховувати на зарплату до 100 000 NOK на місяць. В доларах це також майже 10 тис., в євро приблизно 8,5-8,7 тис. євро. 

Друга важлива сфера стосується інформаційних технологій. Спеціалісти в області IT, особливо програмісти та аналітики, отримують середню зарплату близько 7 тис. доларів та близько 6 тис. євро. 

середня зарплата в норвегії в доларах

Досить перспективна сфера діяльності в Норвегії — це медицина. Лікарі, хірурги і медичний персонал користуються високими зарплатами. Середня зарплата лікаря може досягати усіх 9-10 тис. доларів, або близько 8 тис. євро.

Досить перспективна сфера освіти. Мова йде про викладачів у школі або університеті. У цьому випадку заробіток складає від 5 до 7 тис. доларів. Перспективною може стати і сфера будівництва. Будівельники та інженери-будівельники мають середню зарплату близько 6 тис. доларів і 5 тис. євро. 

Як професія впливає на заробітки в Норвегії? 

Впливає на зарплати в Норвегії в 2024 році професія і кваліфікація працівника. Програмісти в Європі в цьому році заробляють достатньо багато. Доход такого спеціаліста складає усі 7,5 тис. доларів, а то й більше. 

Добре заробляють і менеджери. В середньому їх зп складає 6,5 тис. доларів. Але все залежить від місця працевлаштування. Медичний працівник завжди знайде роботу в Норвегії. Медсестра отримує від 5 тис. доларів, а також може розраховувати на бонуси. 

Що стосується водіїв, то вигідно працювати водієм вантажівки. Зарплата в цій професії може зростати від 4 тис. доларів на місяць. Непогано в Норвегії заробляють кухарі. Їх дохід на місяць складає від 4 до 6 тис. доларів. 

середня зарплата в норвегії в євро

Пару слів варто сказати про податки в країні. Незважаючи на високі зарплати, в Норвегії також діють одні з найвищих у світі податкових ставок. Податкова система передбачає прогресивне оподаткування, і в середньому працівник платить близько 35-40% свого доходу у вигляді податків. Саме цей факт відштовхує багато мігрантів, які вибирають свою країну для працевлаштування. Також в Норвегії досить висока оренда житла. Вона залежить від міста, де зможе жити і трудоустроїтися мігрант або норвежець. 


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua