США изменили подготовку украинских пилотов на F-16, – WSJ.

Українські льотчики на F-16, нова підготовка
Українські льотчики на F-16, нова підготовка

У Сполучених Штатах змінюють програму навчання українських пілотів F-16. Згідно з даними видання Wall Street Journal, підготовку тепер будуть проходити молоді курсанти, а не досвідчені військові.

Це рішення може призвести до затримки поставки повної ескадрилі F-16 та продовжити терміни до моменту, коли Україна отримає готові літаки для бойових дій.

Причиною такого рішення є відсутність у українських пілотів необхідних знань англійської мови для бойових операцій.

Американські чиновники вважають, що молодим курсантам буде легше навчатися за західними методами.

За інформацією з джерел, поставка повної ескадрилі F-16 може відбутися не раніше весни або літа 2025 року.

Початкове навчання для українських пілотів буде проводитися в Великій Британії та Франції, а практична частина - в Арізоні та Румунії. Досвідчені пілоти можуть бути звільнені від базової підготовки.

"Це комбінація. Деякі з них є досвідченими пілотами, і ми продовжуємо приймати таких. Але є і такі, що не мають льотного досвіду та підготовки", - сказав представник Пентагону.

Також американські чиновники відзначили, що українські стажери мали труднощі з навчальною програмою та рівнем англійської мови.

Деякі українські пілоти, які пройшли службу в зоні бойових дій на винищувачах МіГ, виявили супротив американським методам навчання.

Така ситуація відображає напруженість у питаннях військової підготовки між інструкторами НАТО та більш досвідченими українськими пілотами.

Нагадаємо, що перші винищувачі F-16 вже прибули до України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua