США купили 6 млн барелів нафти для стратегічного резерву.

США купили нафту для резерву
США купили нафту для резерву

У Міністерстві енергетики США повідомили, що країна придбала 6 млн барелів нафти для свого стратегічного резерву до травня 2025 року. Ця закупівля здійснюється для поповнення запасів після рішення президента Джо Байдена здійснити найбільший продаж з резерву в 2022 році - 180 млн барелів, щоб контролювати ціни на паливо після російської агресії в Україні.

США придбали 3,5 млн барелів від Exxon Mobil, 2 млн від Shell Trading Company та 500 тис. від Macquarie Commodities Trading US за загальну суму 411 млн доларів. Нафта, яку можна переробляти на американських нафтопереробних заводах, буде доставлена до заводу Баю Чокто в Луїзіані з лютого по травень наступного року.

Завдяки цим закупівлям Міністерство енергетики матиме достатньо коштів для закупівель до Загальних служб України (ЗСУ). З метою продовження поповнення ЗСУ, департамент планує звернутися до Конгресу за додатковими коштами або переконати його в скасуванні майбутніх продажів, які санкціонував Конгрес.

Департамент енергетики вже раніше співпрацював з Конгресом для поповнення ЗСУ, скасувавши продаж 140 млн барелів нафти, запланованих до 2027 року, з метою залучення коштів на державні програми.

Джерело: enkorr

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua