США планують розгорнути у Японії ракетні системи Typhoon.

Ракетна система Typhoon розгортається у Японії
Ракетна система Typhoon розгортається у Японії

США планують розмістити ракетну систему Typhon в Японії для спільних військових навчань. Про це повідомляє The Japan Times, посилаючись на слова міністерки армії США Крістін Вормут.

"Ви знаєте, я думаю, що нам було б цікаво бачити багатосферне оперативне угруповання в дії в Японії. Ми чітко висловили зацікавленість у цьому японським Силам самооборони", - заявила Вормут.

Вона також зазначила, що має "чудовий" візит до Японії і зустрілася з міністром оборони Мінорою Кіхарою. За її словами, розгортання системи Typhon відбудеться відповідно до темпів, які встановить японський уряд.

Зазначається, що це вже другий раз, коли США розміщує ракетні системи в Азії після виходу з Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (ДРСМД) у 1987 році. Згідно з цим договором, всі наземні бази ракет з дальністю від 500 до 5500 кілометрів були заборонені. У 2019 році адміністрація президента Трампа вийшла з договору, а в квітні цього року США розгорнули систему Typhon під час навчань на Філіппінах.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua