США тиснуть на Зеленського щодо мобілізації з 18 років? Коментар Умєрова.

Зеленський посміхається на прес-конференції
Зеленський посміхається на прес-конференції

Умєров прокоментував запитання про вік мобілізації

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що чоловіки від 25 до 60 років підлягають мобілізації. Партнери хочуть зрозуміти, чому Україна не знижує вік для мобілізації. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Перше: про мобілізацію обговорень не було. Друге: ми не коментуємо чутки. Третє: коли мене питають про мобілізацію, я кажу, що ми провели разом із парламентом закон (про мобілізацію, – "Главком"), у якому чітко зрозуміло, як входить у периметр людина, як він стає військовозобов'язаним, як тренується, як виходить із периметру», – відповів Умєров.

Міністр також заявив, що партнери час від часу обговорюють цю тему, оскільки хочуть зрозуміти, чому Україна не мобілізує чоловіків у віці від 18 до 25 років.

«Ми завжди хочемо давати людині вибір, щоб вона сама вирішувала. Зараз ми діємо згідно з усіма законними вимогами. У законодавстві чітко вказано, що вік для мобілізації починається з 25 років. Якщо хтось має бажання прийти та служити своєму народу, ми завжди відкриті до цього», - додав міністр.

Раніше позаштатний радник керівника Офісу президента, екснардеп та член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко заявив, що політики США тиснуть на українського президента щодо мобілізації чоловіків віком від 18 до 25 років.

За його словами, аргумент партнерів полягає в тому, що коли США воювали у Вʼєтнамі, туди забирали з 19 років. Тому американці «натякають, що самої лише західною зброєю недостатньо», і потрібна мобілізація від 18 років, - зауважив Лещенко.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон №11379-д про проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку. Законом забороняється мобілізація обмежено придатних чоловіків віком від 18 до 25 років.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua