США засудили протестувальника, який першим проник до Капітолія під час заворушень.

Спецпідрозділ під час арешту протестувальника
Спецпідрозділ під час арешту протестувальника

Житель Кентуккі засуджений до 4 років ув'язнення за штурм Капітолія

Суд у США виніс вирок жителю штату Кентуккі Майклу Спарксу, який першим проник до Капітолія під час його штурму в 2021 році. Він отримав 4 роки ув'язнення. Про це повідомляє Associated Press.

Поліцейський, який затримав Спаркса під час штурму, назвав його "каталізатором бунту". Він проник до будівлі через розбите вікно в перерві засідання Сенату.

Перед оголошенням вироку Спаркс заявив, що президентські вибори 2020 року були "затьмарені фальсифікаціями" і "повністю відібрані у американської громадськості".

"Я шкодую, що те, що сталося того дня, нікому не допомогло. Мені шкода, що наша країна опинилася в тому стані, в якому вона перебуває", - сказав чоловік.

Майкла Спаркса арештували менше ніж через місяць після бунту. У листопаді 2022 року йому та ще одному протестувальнику оголосили офіційну підозру.

Нагадаємо, що 6 січня 2021 року натовп рушив на штурм будівлі Конгресу США після закликів Дональда Трампа відновити справедливість. В результаті загинуло 5 осіб, сотні отримали поранення.

Згодом звинувачення отримали понад тисяча учасників. У Палаті представників був створений спеціальний комітет, який розслідував ці події.

Американець Девід Демпсі також був засуджений до 20 років ув'язнення за неодноразові напади на правоохоронців під час штурму Капітолія.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua