Стала відома причина смерті полоненого військового «Азова» Іщенка в російському СІЗО.

Смерть військового в СІЗО Азов
Смерть військового в СІЗО Азов

Український воїн Олександр Іщенко помер у полоні через травму грудної клітки

Олександр Іщенко, який служив у полку "Азов" та був у полоні під час оборони Маріуполя, помер у СІЗО Ростова-на-Дону через тупу травму грудної клітки, підтвердив судово-медичний експерт. Про це повідомив заступник командира бригади "Азов" Святослав Паламар.

"Підтверджено факт чергового жорстокого вбивства українського військовополоненого. Документ додаю з погодження пані Олени, дружини закатованого Іщенка Олександра Олександровича, який мобілізувався в "Азов" 27 лютого 2022 року", - написав Паламар у Facebook.

Заступник командира бригади "Азов" зазначив, що це порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими не тільки росіянами.

"Це удар по людській честі й гідності, по міжнародному праву, по тим принципам та цінностям, які ми відстоюємо на фронті", - підкреслив Паламар.

За результатами судово-медичної експертизи, смерть Іщенка наступила через переломи ребер, шок і травма грудної клітки через удар тупим предметом, намір якого ще не встановлено.

Пресслужба "Азову" також підтвердила загибель воїна Олександра Іщенка в російському полоні.

Раніше повідомлялося про смерть захисника Маріуполя, бійця 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України Олександра Іщенка.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua