Стало відомо, скільки ліванців покинули домівки через удари Ізраїлю.

Евакуація ліванців після ударів Ізраїлю
Евакуація ліванців після ударів Ізраїлю

Близько мільйона жителів Лівану були змушені залишити свої будинки через удари з боку Ізраїлю. Про це повідомив в.о. прем'єр-міністра Наджиб Мікаті.

«В останні дні велика кількість людей, оцінювана в мільйони, була змушена переселитися. Ймовірно, це наймасовіша операція переміщення людей в історії Лівану», - сказав Мікаті за словами агентства EFE.

За словами Мікаті, уряд наказав митницям Лівану зняти мито з гуманітарної допомоги, що надходить до країни, щоб вона одразу ж надходила у розпорядження влади Лівану.

Ізраїль здійснює авіаудари по півдню Лівану з початку минулого тижня, знищуючи інфраструктуру «Хезболли».

Нагадаємо, що 27 вересня ізраїльські ВПС здійснили сильний авіаудар по південному передмісті Бейрута, де знаходиться головний штаб «Хезболли». У цьому ударі загинув лідер руху Хасан Насралла та інші представники керівництва.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив стурбованість через ескалацію конфлікту між Ізраїлем та «Хезболлою» в Лівані, особливо після ліквідації їхнього лідера Хасана Насралли в результаті авіаударів Ізраїлю по Бейруту.

Пізніше стало відомо, що Армія оборони Ізраїлю ліквідувала голову служби контррозвідки «Хезболли» Набіля Каука. За даними ЦАХАЛу, Каук був командиром «превентивного підрозділу безпеки» «Хезболли» і високопоставленим членом центральної ради терористичного угруповання.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua