Стало відомо, скільки військових частин можуть самостійно набирати добровольців.

Військові частини набирають добровольців самостійно
Військові частини набирають добровольців самостійно

Більше 130 військових частин у Збройних силах України мають пріоритетний статус для комплектування добровольцями під час мобілізації. Про це повідомив начальник Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Роман Горбач.

“Перелік військових частин, командири яких зможуть здійснювати, без участі ТЦК, призов військовозобов'язаних і резервістів визначає Генеральний штаб ЗС України”, - пояснив Горбач.

За його словами, наразі до пріоритетних підрозділів для комплектування належать понад 130 військових частин. Серед них є військові частини Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ, морської піхоти та новостворених Сил безпілотних систем.

Раніше Кабінет міністрів вніс зміни до порядку призову громадян на військову службу під час мобілізації. Зокрема, командирам військових частин надано право назначати направлення військовозобов'язаним для проходження ВЛК, щоб визначити їх ступінь придатності для військової служби.

Також командирам військових частин дозволено залучати добровольців для комплектування бойових підрозділів.

У жовтні цього року буде доступний сервіс рекрутингу у застосунку Міноборони “Резерв+”. Ця оновлена версія дозволить користувачам швидше знаходити актуальні вакансії у військових частинах ЗСУ для майбутньої служби.

Раніше Кабінет міністрів вніс зміни до порядку призову громадян на військову службу під час мобілізації на особливий період.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua