Стояв на захисті України від початку повномасштабної війни. Згадаймо Романа Лепіша.

Картинка Романа Лепіши - героя України
Картинка Романа Лепіши - героя України

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують пам'ять всіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Сьогодні згадаємо Романа Лепіша.

5 вересня 2024 року в полі військовослужбовця зі Львова Романа Лепіша загиб, виконуючи завдання щодо захисту суверенітету та незалежності України на Донеччині. Про це повідомила Львівська міська рада.

Роман Лепіш народився 24 листопада 1983 року у Львові. Він навчався у школі №63 та ліцеї №70.

Отримав вищу освіту у Львівському національному університеті природокористування за спеціальністю "плодоовочівництво". Останнім часом працював комірником на місцевому підприємстві. У вільний час захоплювався грибництвом і відпочивав на природі.

З початком повномасштабного вторгнення Росії він приєднався до захисту України від російських загарбників.

Роман Лепіш був членом 100-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління "Захід" Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Вони виконували завдання з захисту суверенітету та незалежності на Донеччині.

5 вересня 2024 року загинув Роман Лепіш.

Похорон відбувся 12 вересня 2024 року в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, після чого на площі Ринок відбулася загальноміська церемонія прощання. Романа Лепіша поховали на Личаківському кладовищі у Львові.

Роман Лепіш залишився без батька, матері, дружини, сина та двох братів.

Головне командування збройних сил також долучається до хвилини мовчання, вшановуючи пам'ять всіх українців, які втратили життя під час боротьби за Батьківщину. Ми пам'ятаємо загиблих від рук російських загарбників і запалюємо свічки пам'яті. Усі ми покладаємо голови у скорботі, проводячи загальнонаціональну хвилину мовчання, вшановуючи пам'ять громадян України, які присвятили своє життя свободі і незалежності нашої держави: усіх військових, цивільних та дітей, всіх, хто загинув під час боротьби з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на наші міста і села.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua