Столтенберг: Ядерна риторика Путіна не повинна зупиняти допомогу Україні.

Столтенберг зустрічається з Порошенком у Києві
Столтенберг зустрічається з Порошенком у Києві

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що члени НАТО не повинні відмовлятися від надання додаткової військової допомоги Україні через "безрозсудну ядерну риторику" Володимира Путіна.

Про це Столтенберг сказав у інтерв'ю Reuters у понеділок.

Ми спостерігаємо модель безрозсудної російської ядерної риторики і послань, і це вписується в цю модель.

Столтенберг відреагував на недавнє заявлення Путіна про те, що Росія може використати ядерну зброю в разі удару по ній звичайними ракетами. Путін також зазначив, що Москва буде розглядати будь-яку атаку, підтриману ядерною державою, як спільну атаку.

"Кожен раз, коли ми посилювали нашу підтримку новими видами зброї - бойовими танками, дальнобійними системами або F-16 - росіяни намагалися нам заважати", - зауважив Столтенберг. "Це їм не вдалося, і цей останній приклад також не повинен заважати союзникам НАТО підтримувати Україну".

Столтенберг підкреслив, що НАТО не виявило жодних змін у ядерній позиції Росії, "які потребують будь-яких змін з нашого боку".

Колишній прем'єр-міністр Норвегії також заявив, що найбільшим ризиком для НАТО була б перемога Путіна в Україні. "Тоді послання буде в тому, що коли він використовував військову силу, а також коли він загрожував союзникам НАТО, він отримує те, що хоче, і це робить нас всіх більш вразливими", - сказав він.

Нагадаємо, радник Путіна Караганов закликав до ядерних бомбардувань Європи, здаючи квартиру у Берліні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua