Столтенберг оцінив шанси змінити позицію Путіна по Україні.

Столтенберг запропонував Путіну змінити позицію щодо України
Столтенберг запропонував Путіну змінити позицію щодо України

Генеральний секретар НАТО не сподівається на зміну думки Путіна стосовно України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не має сподівань на зміну думки російського лідера Володимира Путіна щодо України. Про це він заявив у своїй прощальній промові перед звільненням з посади.

Столтенберг висловив впевненість у тому, що Путін не змінить своїх намірів отримати перемогу над Україною. Однак, він переконаний, що надавши українській армії більше зброї, можна змусити Путіна зрозуміти, що його плани не здійсняться.

Ми всі хочемо закінчити цю війну. Але найшвидший шлях до кінця війни - це програти її. Але це не принесе миру. Це приведе до окупації Росією. Сьогодні президент Путін вірить, що він може досягти своєї мети на полі бою. І він вірить, що зможе нас переконати. Тому він продовжує жорстоку війну. Я не вірю, що ми можемо змінити думку Путіна. Але я вірю, що ми можемо змінити його плани. Надавши Україні більше зброї, ми можемо змусити Путіна зрозуміти, що він не досягне своєї мети силою. - пояснив генсек альянсу.

Крім того, Столтенберг наголосив, що "парадокс полягає в тому, що чим більше зброї ми поставимо Україні, тим більше можливість досягнути миру та завершити війну". Він зауважив, що стійка довгострокова підтримка України з боку НАТО також прискорить закінчення війни.

Як заявив президент Зеленський, Росія має стати частиною майбутніх мирних переговорів. Мінські угоди після першого вторгнення Росії у 2014 році не привели до миру. Будь-яка майбутня угода повинна бути підкріплена сильною військовою підтримкою України та надійними гарантіями безпеки для забезпечення тривалого миру. Немає стійкої безпеки в Європі без стабільної України. - додав він.

Раніше Столтенберг також висловився щодо "примирення" з Росією та пропущених можливостей для НАТО.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua