Столтенберг: Рішення про використання Україною далекобійної зброї по РФ приймає кожен союзник окремо.

Мапа України та Росії зі зброєю
Мапа України та Росії зі зброєю

Україна може використовувати далекобійні ракети для ударів по Росії - НАТО

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг підтримав можливість використання Україною далекобійних ракет для атак на Росію, проте наголосив, що кожен союзник повинен прийняти остаточне рішення самостійно, повідомляє Reuters.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до своїх партнерів з проханням надати дозвіл на використання американських ракет ATACMS та британських Storm Shadows для ударів по російській території. Питання це було обговорено на зустрічі Кіра Стармера та Джо Байдена, проте конкретних рішень поки не було.

Столтенберг зауважив: "Я вітаю ці події та ці рішення, але остаточні рішення мають бути прийняті окремими союзниками. У кожного союзника своя політика з цього питання".

У відповідь на заяву Путіна про війну, генсек НАТО наголосив, що немає безризикових варіантів. Він також підкреслив, що найбільший ризик для Заходу та НАТО полягає у перемозі Путіна в Україні.

Очікується, що це питання буде обговорюватися на Генеральній Асамблеї ООН наступного тижня, де Володимир Зеленський також виступить.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua