Страхітлива катастрофа: у США на хімічному заводі трапилась масштабна пожежа .

Пожежа на хімічному заводі в США
Пожежа на хімічному заводі в США

Хімічний завод в Джорджії евакуювали через пожежу

В неділю вранці на хімічному заводі BioLab в Коніерсі, Джорджія, сталася пожежа, яка призвела до евакуації, включаючи місцеву лікарню, а також до закриття доріг у сусідньому районі. Про це повідомляє CNN.

За інформацією журналістів, причиною інциденту стала поломка системи спринклерів, що спричинила реакцію між водою і хімічними речовинами. Це призвело до утворення хмари, яка поширила вогонь. Спочатку пожежникам вдалося зловити вогонь, але він знову всплив через кілька годин.

Мешканцям району між дорогою Сігман і автострадою Interstate 20 було вказано евакуюватися, а дороги були закриті. Людям, які живуть на північ від дороги Сігман, радять залишатися вдома і не відкривати вікна. Для допомоги залучені Департамент громадської безпеки Джорджії та Патруль штату.

Голова округу Рокдейл, Оз Несбіт, підтвердив, що всі доступні ресурси використовуються для боротьби з пожежею. Крім житлових будинків та бізнесів, евакуйовано місцеву лікарню. Фахівці з охорони довкілля перевіряють якість повітря на наявність токсинів.

Нагадуємо, раніше у Барнаулі спалахнула пожежа в адміністративній будівлі меблевого комбінату.

До слова, у Києві в одному з районів сталося падіння уламків дронів, після чого спалахнула пожежа. А також в Харкові були вибухи, які призвели до пожежі та пошкодження будівель.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua