Страта військових ЗСУ: роспропагандисти придумують фейки – Інформспротив.

Фальшиві новини про устріл ЗСУ
Фальшиві новини про устріл ЗСУ

Російські пропагандисти використовують неправдиві історії, щоб заперечити розстріл полонених солдатів ЗСУ в Курській області. Намагаються змінити увагу від вчиненого воєнного злочину. Про це повідомляє портал Національного спротиву.

Вони отримали вказівки, як описувати цей військовий злочин, де українські оператори дронів стали полоненими. Поширюють неправдиві версії та стараються злякати бійців ЗСУ.

Це фейк, створений українською владою нібито для того, щоб бійці ЗСУ боялися здаватися в полон.

Різко збільшується кількість солдат ЗСУ, які замислюються над тим, щоб здатися в російський полон. Ось їх і хочуть залякати постійними страшними казками про нібито розстріл українських полонених російськими військовими.

Деякі Z-канали активно коментують цю історію. Частина підтримує вбивство полонених, пояснюючи його реаліями війни. Але лише декілька каналів засудило цей злочин, визнаючи його воєнним.

Згідно з Женевською конвенцією про поводження з військовополоненими, Росія повинна забезпечити життя та гуманні умови утримання полонених. Вбивство або жорстоке поводження з полоненими є воєнним злочином, однак росіяни постійно порушують ці правила. Командування РФ схвалює втрати українських полонених.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав міжнародне співтовариство реагувати на вбивства українських військових росіянами, оскільки це серйозне порушення міжнародного права.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) в США повідомляють, що за останній час зросла кількість випадків вбивства українських військовополонених. Це може бути через дії російського командування.

Офіс генерального прокурора України розпочав розслідування щодо можливого вбивства українського військовослужбовця російськими представниками.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua