Штучний інтелект допомагає знаходити та знищувати російську техніку: деталі від Міноборони.

Штучний інтелект знаходить російську техніку
Штучний інтелект знаходить російську техніку

Платформа штучного інтелекту Avengers допомагає ЗСУ виявляти ворожу техніку

Щотижня сили оборони виявляють близько 12 тисяч одиниць ворожої техніки за допомогою платформи штучного інтелекту (ШІ) під назвою Avengers, розробленої Центром інновацій Міністерства оборони України. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Завдяки ШІ-платформі оператори безпілотників можуть швидше та ефективніше приймати рішення, а ризик помилок через втому зменшується.

«Платформа Avengers, яку розробив Центр інновацій Міністерства оборони, має найбільший обсяг відеоданих про ворожу техніку серед всіх аналогічних обчислювальних систем у світі. Ми продовжуємо розвивати Avengers та інші ШІ-рішення, щоб забезпечити перевагу для наших військових. У майбутньому ми плануємо розширити хмарні можливості платформи та інтегрувати її на безпілотники», – розповідає заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Міноборони зазначає, що Центр інновацій продовжує навчати ШІ-модель платформи Avengers новим даним: «Це дозволяє поліпшувати якість розпізнавання різноманітної ворожої техніки навіть у складних умовах».

Нагадаємо, що Міністерство оборони України дозволило використання всюдихідної амфібії під назвою «Таха» в підрозділах Збройних сил України. Вона була розроблена українськими інженерами.

Також Міністерство оборони введе в експлуатацію новий український безпілотник-бомбардувальник під назвою «Чорна вдова» для потреб Збройних сил України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua