Суд повернув державі 35 га землі на Київщині, пов'язаних із Медведчуком .

Зображення землі на Київщині, пов'язаної з Медведчуком
Зображення землі на Київщині, пов'язаної з Медведчуком

Господарський суд повернув державі земельні ділянки, привласнені Медведчуком

Державі вдалося повернути земельні ділянки в Обухівському районі Київської області, які незаконно привласнив Віктор Медведчук, колишній лідер партії "Опозиційна платформа - За життя". Про це повідомив Господарський суд міста Києва.

Землі площею 35 га, які знаходяться на березі річки Стугна, були незаконно привласнені колишнім лідером партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком.

Прокуратура підтвердила, що ці землі були неправомірно продані для об'єктів культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей. На момент продажу право на ці ділянки належало лише Кабінету Міністрів.

Виявилося, що власниками земель стали юридичні особи, пов'язані з Медведчуком, зокрема його дружина, на яку накладені санкції. Обласна прокуратура звернулася до суду, який прийняв позитивне рішення з приводу цих земель.

Це рішення відновлює державну власність на ці землі.

Зазначимо, що господарства Медведчука та Козака (братів колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака) були передані управлінню держави через підозру у державній зраді, яка стала предметом розслідування Служби безпеки України.

Дослідження Bihus.Info також виявили, що партнери Медведчука зберігають вплив і ключові посади в українській адвокатурі. Лідія Ізовітова, яка очолює Національну асоціацію адвокатів України, вважається "людиною Медведчука" і залишається головою асоціації попри закінчення терміну на посаді в 2022 році.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua