Супутник Boeing розвалився на орбіті за загадкових обставин .

Супутник Boeing за загадкових обставин
Супутник Boeing за загадкових обставин

Організація Intelsat повідомила, що внаслідок аномалії супутник Intelsat 33e припинив роботу і втратив з'єднання. Компанія співпрацює з виробником супутників Boeing та урядовими установами, щоб з'ясувати причини цього і провести аналіз даних та спостережень.

Згідно з підтвердженнями Космічних сил США (S4S), супутник Intelsat 33e розпався 19 жовтня 2024 року о 07:30 за київським часом. Наразі відстежується близько 20 уламків супутника, а за даними компанії ExoAnalytic Solutions, спостерігається 57 уламків. Загроз від цих уламків поки немає.

Супутник Intelsat 33e був призначений для забезпечення зв'язку в Європі, Азії та Африці. Вже після запуску у 2016 році виявились проблеми з його рухом, через що він потрапив на орбіту пізніше запланованого. Проблема з приводом, виявлена в 2017 році, скоротила передбачуваний термін служби з 15 до 3,5 років. Іншим супутником, створеним компанією Boeing, який втрачався, став Intelsat 29e після трьох років перебування в космосі.

Крім того, SpaceX планує запустити свою майбутню послугу Starlink Direct to Cell на мобільних пристроях. Ця послуга забезпечуватиме зв'язок для смартфонів через супутник. Вона буде доступна на існуючих телефонах з високошвидкісним мобільним інтернетом і буде працювати "скрізь, де видно небо".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua