Суттєво дешевше: турки тікають із власних курортів у іншу країну .

Туристи турки, покидають власні курорти
Туристи турки, покидають власні курорти

Кількість туристів з Туреччини, які відвідають Єгипет, зросла утричі порівняно з попередніми роками. Прогнозується, що цього року до Єгипту приїдуть 250 тисяч туристів з Туреччини. Про це повідомив гендиректор Coral Travel Turkey Мехмет Камчі для видання Turizm Güncel.

За останні два роки кількість туристів з Туреччини, які відвідують Єгипет, постійно зростала через зручність і доступність країни для подорожей. "Кількість туристів з Туреччини, які відвідали Єгипет в 2024 році, зросла утричі", - зазначив турецький експерт. Цього року очікується близько 250 тисяч туристів з Туреччини завдяки щотижневим авіарейсам. Єгипетськими та турецькими перевізниками проводиться близько 70 регулярних рейсів, загальна кількість рейсів досягає 100.

Це приносить Єгипету значні прибутки, які туристичний бізнес Туреччини не отримує. "Доходи Єгипту від туризму, які встановили новий рекорд у 2023 році з 14,3 мільйонів туристів, склали 6,6 мільярда доларів у першій половині цього року. У минулому році за той самий період Єгипет заробив 6,3 мільярда доларів", - повідомив він.

У Єгипті зазначають, що готелі Хургади мають велике наповнення, в основному за рахунок внутрішніх туристів. Головною причиною цього є зниження цін, яке почалося з вересня.

Ессам Алі, представник Палати туристичних установ Червоного моря, заявив, що ціни в готелях Хургади починаючи з вересня поточного року були нижчими, ніж у схожих готелях інших країн.

Мохамед Гамаль, директор одного з готелів у Хургаді, повідомив, що готелі мають повне забезпечення - 100% заповнення. Він також назвав "нижчі ціни протягом усього року, ніж в альтернативних країнах, зокрема в Туреччині", як головну причину. Він також прогнозує успішний зимовий сезон із великим попитом на бронювання.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua