Швеція платитиме мігрантам $34 тис. за виїзд із країни.

Мігранти за покидання країни отримають $34 тис.
Мігранти за покидання країни отримають $34 тис.

Уряд Швеції планує виплачувати мігрантам, біженцям та здобувачам політичного притулку $34 тис. за добровільний виїзд з країни та повернення на батьківщину. Про це повідомляє Newsweek.

Згідно з законопроєктом, запропонованим "Шведськими демократами", особи, які покинуть країну, зможуть отримати виплату в розмірі 350 тис. шведських крон, починаючи з 2026 року. Міністр міграції Йохан Форссель зазначив, що "ми зараз переживаємо зміну напрямку нашої міграційної політики".

На даний момент мігранти також можуть отримати винагороду за добровільний виїзд зі Швеції, однак вона є незначною - 10 тис. крон за дорослого і 5 тис. крон за дитину, але не більше 40 тис. крон на сім'ю.

Влада Швеції вважає, що отримання компенсації буде найбільш привабливим для тих, хто тривалий час безробітний або має низький дохід і залежить від соціальної підтрики з боку держави.

Швеція також бореться з проблемою етнічної злочинності, коли іммігранти з Африки, Афганістану та Близького Сходу формують банди та займаються наркоторгівлею, крадіжками та злочинністю.

На завершення, українські біженці активно оселилися в Швеції. Дві треті працездатних українців вже знайшли роботу, а майже половина може розмовляти шведською.

Зокрема, 81% опитаних українців не мають наміру переїжджати зі свого поточного місця проживання, що свідчить про стабільність та задоволеність умовами перебування.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua