Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців.

Картка платежів для біженців в Швейцарії
Картка платежів для біженців в Швейцарії

Швейцарія запровадила платіжну систему для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для біженців на основі спеціальних дебетових карток. Така система буде запобігати виплаті соціальної допомоги готівкою і переказувати її на батьківщину. Рішення було прийняте палатою парламенту - Національною радою. Обговорення можливості видавати біженцям кредитні або дебетові картки замість готівки відбуваються у кількох кантонах.

Ця нова платіжна система буде мати обмежувальний ефект, оскільки вона обмежуватиме використання коштів, що виплачуються в сфері соціальної допомоги. Запровадження таких карток сприятиме цільовому використанню цих коштів і не буде залучати громадян, які намагаються отримати притулок у Швейцарії.

Проти цього рішення виступили ліві партії, але воно все ж було підтримане в парламенті. Тепер Федеральна рада повинна розглянути питання щодо впровадження цієї системи по всій країні. Постійна нарада директорів кантонів у справах соціального забезпечення виступає проти таких платіжних карток, але заявляє, що знайти спосіб переведення коштів в готівку буде просто.

Захист S для українських біженців продовжено до 2026 року

Федеральна рада Швейцарії прийняла рішення продовжити статус спецзахисту S для українських біженців до березня 2026 року. Цей статус забезпечить їм підтримку і допомогу у процесі інтеграції в Швейцарії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua