Швейцарія взялась закривати центри для біженців: причини.

Закриття центрів біженців Швейцарією: причини
Закриття центрів біженців Швейцарією: причини

Швейцарія закриває центри для мігрантів через меншу кількість притулку

Державний секретаріат з питань міграції Швейцарії прийняв рішення закрити дев'ять тимчасових центрів для шукачів притулку, які пристосовані для 1735 осіб, через нижчу кількість мігрантів, ніж очікувалося. Про це повідомляє Swissinfo.

«Уряд розраховує заощадити десятки мільйонів франків, закривши інфраструктуру», – зазначено у виданні. 

У швейцарському уряді повідомили, що починаючи з кінця січня 2025 року, дев'ять центрів для мігрантів будуть закриті. Після цього в країні залишиться місця для розміщення близько 7 тисяч мігрантів, вони вже заповнені на 51%.

Державний секретаріат з питань міграції пояснив свій крок меншою, ніж очікувалося, кількістю прохань про притулок. За їхніми даними, у серпні кількість заяв зменшилася на 23% порівняно з минулим роком, а в вересні - на 40%.

Якщо раптово збільшиться кількість прохань про притулок, то кількість доступних місць для мігрантів може бути збільшена залежно від потреб, зазначили у відомстві.

Також очікується, що закриття дев'яти центрів дозволить заощадити близько 40 мільйонів швейцарських франків (46 мільйонів доларів) щороку.

Нагадаємо, Федеральна рада Швейцарії ухвалила рішення про значне підвищення рівня зайнятості серед українських біженців. У зв'язку з цим швейцарський уряд доручив Федеральному департаменту юстиції та поліції (EJPD), який відповідає за питання міграції, підготувати до лютого 2025 року законодавчі зміни для полегшення трудової інтеграції українців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua