СЗР надала нові рекомендації щодо повернення в Україну з окупованих територій та РФ.

Склад рекомендацій СЗР щодо повернення з окупованих територій
Склад рекомендацій СЗР щодо повернення з окупованих територій

Sлужба зовнішньої розвідки України повідомляє про зміни у можливостях виїзду з тимчасово окупованих територій (ТОТ) та Росії до України. Згідно з інформацією, опублікованою на офіційному сайті відомства 16 серпня 2024 року, пункт пропуску "Колотилівка – Покровка" на кордоні з Росією закрито на невизначений термін через складну ситуацію, спричинену російською агресією.

Для громадян України, які мають закордонний паспорт і бажають повернутися на підконтрольну територію, рекомендовано обирати маршрути через Литву, Латвію, Естонію, Грузію або Туреччину. Служба зовнішньої розвідки застерігає, що українці можуть зіткнутися з фільтраційними заходами з боку російської влади.

Щодо повернення через територію Білорусі, яка підтримує російську агресію, українцям також слід бути готовими до фільтраційних заходів. Розвідка наголошує на існуванні певних ризиків для українців у Білорусі.

Служба зовнішньої розвідки України підкреслює, що безпека має бути пріоритетом при виборі маршруту повернення. Рекомендується користуватися лише надійними шляхами, які мінімізують ризики порушення прав та свобод громадян України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua