Тайвань готує своїх громадян до вторгнення Китаю - ЗМІ.

Картинка про національну безпеку Тайваню
Картинка про національну безпеку Тайваню

Тайвань готується до вторгнення Китаю

Влада Тайваню підготовлює своїх громадян до можливого вторгнення Китаю. Згідно зі звітом The Washington Post, ситуація в країні є напруженою.

Сі Цзіньпін, глава Китайської Народної Республіки, заявив про необхідність об'єднання країни з Тайванем, що привело до загострення напруги з боку Китаю. Пекін відправляє все більше військових літаків та кораблів для контролю обороноздатності острова.

В свою чергу, Тайвань намагається покращити свою обороноздатність, зокрема, шляхом модернізації підготовки резервного складу та збільшення обов'язкової військової служби. Мета полягає в тому, щоб змусити Сі Цзіньпіна задуматися, перш ніж вийти на насильствену дію.

Проте заклики влади не знайшли відгуку у молоді Тайваню. Міністр оборони Веллінгтон Ку визнав, що нестача обладнання та інструкторів утруднює професіоналізацію підготовки резервістів.

"Ми маємо прискорити (підготовку), оскільки ще багато є проблем, які потребують вирішення", - заявив міністр у червні.

Плани покращення обороноздатності

За даними звіту, Тайвань планує створити професійні резервні сили для підтримки 155 тисяч діючих солдатів. Всі чоловіки, народжені у 2005 році та пізніше, тепер мають служити протягом року, а колишні солдати повинні проходити перепідготовку кожні два роки.

Однак чиновники визнали, що вони відстають від графіка навчання резервістів і військовослужбовців, щодо поповнення військових сил на передовій у разі війни. Лише 6% призовників (6936 осіб) взяли участь у програмі цього року, яка триває 12 місяців. Більшість відклала військову службу, щоб спочатку вступити до університету, що означає, що багато молодих людей не будуть навчені до 2027 року.

Крім того, ті, хто проходить військову службу цього року, не отримують очікувану підготовку. Планувалося, що обрана група призовників буде навчатися використовувати безпілотники, протитанкові ракети Kestrel та ракети Stinger, але цього року не вистачило курсантів для початку навчання.

Проблема відстаючої обороноздатності Тайваню

Повільний прогрес у посиленні військової підготовки в Тайвані хвилює військових експертів як у Вашингтоні, так і в Тайбеї. Вони закликають владу прискорити дії, щоб стримати Сі Цзіньпіна та запобігти можливій війні.

Не можна також забувати, що армія Китаю є найбільшою в світі, вона нараховує 2 мільйонів діючих військовослужбовців, а щороку поповнюється близько 400 000 призовників. Крім цього, оборонний бюджет Китаю в 13 разів перевищує бюджет Тайваню на 2023 рік та становить 230 мільярдів доларів.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua