Тариф на воду зросте? Президент Асоціації водоканалів зробив заяву.

Динаміка подорожчання пільгової води
Динаміка подорожчання пільгової води

Водоканали в Україні потребують підвищення тарифів на воду

Президент Асоціації "Укрводоканалекологія" та заступник генерального директора Київводоканалу зі стратегічної політики, Дмитро Новицький, заявив, що в Україні необхідно збільшити тарифи на воду, оскільки водоканали знаходяться на межі виживання. Встановлення тарифів на воду останній раз відбулося у 2021 році, але їх незаконно скасували у 2023 році.

Зараз водоканали взагалі перебувають на межі виживання. Така ситуація (нестача коштів) складна не тільки для нас, але й для наших працівників, які отримують мізерну заробітну плату, вона складає близько 13 тисяч гривень. Це не лише ускладнює фінансове становище наших працівників, але й загрожує ефективному функціонуванню підприємств. Це велика проблема.

За словами директора Київводоканалу, в даний час один кубічний метр очищеної безпечної води разом з водовідведенням у Києві коштує 30 гривень. Але якби тариф на воду не було скасовано у 2023 році, її вартість становила б 40 гривень.

Раніше Держстат повідомив про зміни тарифів на комунальні послуги протягом року. Найбільше зростання ціни відбулося за електроенергію.

Уряд схвалив порядок перерахунку вартості комунальних послуг за період, коли їх надавали не повністю або неналежно. Ця процедура стосується тепла, води та вивезення сміття.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua