ТЦКшник попався на торгівлі гуманітарними автомобілями: світить від 5 до 7 років.

ТЦКшник в тюрьме за гуманитарні автомобілі
ТЦКшник в тюрьме за гуманитарні автомобілі

Затримали працівника ТЦК, який торгував гуманітарними автомобілями для ЗСУ

У Тернопільській області виявили та затримали 46-річного працівника ТЦК, який займався продажем гуманітарних автомобілів, призначених для Збройних Сил України. Про це повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

З'ясувалося, що підозрюваний продавав транспортні засоби, які доставлялися в Україну через благодійні фонди, але повинні були передаватися безкоштовно військовим формуванням. Продавець активно просував свою пропозицію серед військовослужбовців, запропонувавши продати "Opel Frontera", "Jeep Grand Cherokee" і "Nissan X-Trail" за 13 200 доларів кожен. Усі ці автомобілі зберігалися біля ТЦК.

"Правоохоронці фіксують протиправну діяльність військового та затримали його у порядку ст. 208 КПК України. Наразі прокурори подали до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування проводять слідчі Головного управління Нацполіції в Тернопільській області за матеріалами Департаменту військової контррозвідки СБУ"

За вчинення такого злочину суд може призначити покарання у вигляді ув'язнення на строк від 5 до 7 років, а також позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю протягом трьох років та конфіскацію майна.

Попередні дані про затримання працівника ТЦК свідчать про успішну боротьбу з корупцією в сфері оборони та зміцнення контролю над розподілом гуманітарної допомоги ЗСУ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua