Телебачення РФ у прямому етері показало переміщення техніки: окупанти забили на сполох .

Техніка окупантів на прямому ефірі
Техніка окупантів на прямому ефірі

Український телеканал показує живу трансляцію ситуації в Курській області, а також показує рух колон з ворожою технікою. Це викликало обурення серед російських громадських організацій.

Російські журналісти навіть допомагають українським військам, вказуючи в якому напрямку рухатися та скільки техніки їх супротивника є.

«Може, справді варто запровадити мораторій на такий контент і не постачати зайву інформацію?», - запитуються в повідомленні.

Також повідомляється, що Федеральна служба безпеки почала затримувати місцевих жителів Курської області, які знімали на відео розгром російських військ. «Російська влада переходить до репресій на території Курської області, де тривають бої з військами України вже четвертий день», - пише телеграм-канал Mash.

За даними спецслужб, відео, зняте місцевим жителем, було опубліковане в українському телеграм-каналі. Під час допиту затриманий заявив, що діяв за дорученням і йому пообіцяли гроші та «громадянство однієї з країн НАТО».

9 серпня Збройні сили України нанесли удар по колоні російських загарбників у Курській області. Кадри пожежі, яка охопила військову техніку, були опубліковані у телеграм-каналах. За словами російського військового аналітика Яна Матвєєва, цей удар став одним з найбільш кривавих і масових протягом всієї війни. 

Місце влучання знаходиться за 30 км від кордону і за 20 км до найближчого бойового пункту - селища міського типу Коренєво.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua