Теракт в Анкарі, кредит G7 для України. Головне за 23 жовтня.

Теракт в Анкарі
Теракт в Анкарі

На сайті "Главком" розміщено добірку новин, які стали подіями 23 жовтня. Серед них – теракт в Анкарі, виділення США Україні $20 млрд і рішення суду щодо нардепки Кормишкіної.

Теракт в Анкарі

У столиці Туреччини відбувся теракт, який був спрямований на компанію Turkish Aerospace Industries Inc.

Злочинці під'їхали до входу учасниками автомобіля і розпочали стрілянину. Вибух стався поруч з контрольно-пропускним пунктом. За даними засобів масової інформації, загинули дві людини, які ймовірно були охоронцями. Терористи були розділені на дві групи. Смертник підірвав себе біля прохідної заводу. Також повідомляється, що двох терористів ліквідували.

На підприємстві Turkish Aerospace Industries в результаті теракту загинули чотири людини, а ще 14 отримали поранення.

США нададуть Україні $20 млрд

Сполучені Штати та інші країни готуються надати Україні кредитний пакет на суму $50 млрд, з яких $20 млрд будуть виділені саме США.

Згідно з зобов'язаннями G7 на суму $50 млрд, Сполучені Штати планують виділити кредит на суму $20 млрд. Інші $30 млрд будуть надіслані від інших країн G7. Білий дім підкреслив, що США надасть необхідну допомогу Україні, не обтяжуючи американських платників податків.

Суд випустив нардепку Кормишкіну під заставу

Вищий антикорупційний суд випустив підозрювану в незаконному збагаченні народну депутатку Ірину Кормишкіну під заставу. Головою поруки став Давід Арахамія, голова фракції "Слуга народу", а також Віталій Кім, голова Миколаївської ОВА.

Кормишкіна повинна здати паспорти для виїзду за кордон, повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну місця проживання та виконувати інші стандартні обов'язки. Термін застави - два місяці. Питання щодо оскарження запобіжного заходу будуть розглянуті після ознайомлення з повним текстом рішення суду.

На Донеччині окупанти зруйнували офіс Червоного Хреста

Російські сили під час обстрілу міста Курахове Донецької області знищили будівлю будинку культури, де розташовувався офіс Мар'їнської районної організації Червоного Хреста України.

В результаті нападу зруйновані матеріальні цінності, але співробітникам і волонтерам нічого не стало.

СБУ затримала агентів російської розвідки, які готували теракт у Києві

За даними СБУ та Національної поліції, було попереджено теракт у Києві, який планувала російська розвідка. В результаті спецоперації було затримано двох російських агентів, які готували вибуховий акт на популярному місці в столиці України.

Метою окупантів було завдати якомога більше жертв серед мирних жителів Києва, щоб створити панічну атмосферу серед населення.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua