The Sunday Times оцінило вплив Курської операції ЗСУ на ситуацію під Покровськом.

Відображення наслідків Курської операції ЗСУ
Відображення наслідків Курської операції ЗСУ

За даними аналітичної статті в британській газеті The Sunday Times, російські війська продовжують наступ на місто Покровськ на Донбасі, незважаючи на операцію українських сил у Курській області Росії. Українська влада вже наказала примусову евакуацію міста, оскільки ситуація навколо Покровська стає все більш напруженою.

Військові командири вказують на різні проблеми, з якими стикаються захисники міста, зокрема нестачу снарядів та перевагу противника.
Є обмін цитатами командира 47-ї бригади ВСУ, який наголосив на складності ситуації та необхідності свіжих сил.

Українське керівництво сподівалося, що операція на Курщині знизить тиск на війська на Донбасі, але цього не сталося. Аналітики попереджають про можливий успіх російських сил у захопленні Покровська, яке стане найбільшим успіхом від Бахмута 2023 року.

Також згадується експертна думка щодо української операції в Курській області та її впливу на міжнародну підтримку України.

Москва продовжує зосереджуватись на Донбасі, незважаючи на курскі операції, які президент Зеленський назвав "буферною зоною" і може використати в майбутніх переговорах.

Українські військові сподіваються, що зимова погода може уповільнити російський поступ, але поки що ЗСУ повинні протриматися.

Раніше американські ЗМІ також заявили, що вторгнення до Курської області послабило українську оборону.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua