The Sunday Times: Путін отримав несподівану підтримку з Європи.

Зображення: Путін отримав підтримку
Зображення: Путін отримав підтримку

Український аналітик Марк Галеотті написав дослідження про російсько-український конфлікт, в якому відзначив успіхи та проблеми Росії під керівництвом Путіна. Про це він заявив у статті для The Sunday Times.

Учора в Росії відзначили "День возз'єднання", який святкують з 2022 року на честь приєднання чотирьох українських областей: Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської. Незважаючи на те, що Росія не повністю контролює ці області, Путін заявив про "справді визвольний характер" протистояння та впевненість у досягненні поставлених цілей. Однак святкування пройшло без особливого ентузіазму з боку населення.

“План перемоги” Зеленського був охарактеризований як “список покупок, а не стратегія”. Хоча США пообіцяли додаткову допомогу в розмірі 2,4 мільярда доларів, Київ не отримав дозволу на використання ракет великої дальності та гарантій майбутньої підтримки”, - відзначив Галеотті.

Стаття також наголошує на тому, що підтримка України в Європі послаблюється, а популістські партії, які виступають скептично до Києва, набирають популярності в Німеччині, Франції та Австрії. Також є ознаки того, що деякі європейські уряди, зокрема Німеччини, починають розглядати ідею "землю в обмін на світ".

На військовому фронті Росія досягає певних успіхів. У останні дні вона зайняла місто Вугледар та передові позиції, існує можливість захопити останню військову базу в Покровській області. Але це супроводжується значними втратами для Росії та зростанням атак на енергетичну інфраструктуру України, що завдає серйозної шкоди країні.

“Навіть оборонні підприємства, які пропонують вчетверо вищі зарплати, ніж середня країни, мають проблеми зі здобуттям робочої сили - на них є 90 000 незаповнених вакансій”, - зазначив Галеотті.

Україна готується до нового контрнаступу та отримує підтримку від західних країн. Розглядається можливість використання потужних американських ракет та британських військових цілей на території Росії. Загалом, Галеотті вважає, що у Путіна є виклики, але він намагається нав'язати свої умови світові, перш ніж напруга в його системі стане надто великою.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua