Тіньовий флот РФ розливає нафту в акваторіях по всьому світу.

Тіньовий флот РФ розливає нафту
Тіньовий флот РФ розливає нафту

Великобританія вводить санкції проти російських танкерів та суден

Уряд Великобританії запровадив найбільші обмеження стосовно тіньового флоту РФ, встановивши санкції проти 18 нафтових танкерів і 4 суден для перевезення скрапленого природного газу. Загалом, під санкціями опинились 43 нафтових танкери. Великобританія вважає російський тіньовий флот справжньою загрозою.

Спогади Саудівської Аравії

Відносини між Саудівською Аравією та Росією погіршуються, що може призвести до зниження цін на нафту. Саудівський наслідний принц відмовився від відвідування саміту БРІКС у Казані і планує збільшити видобуток та знизити ціну на нафту до 50 доларів за барель.

Проблеми для Росії

Зниження цін на нафту негативно впливає на бюджет Росії, оскільки дохід з неї становить велику частину. Крім того, деякі країни ОПЕК+ не дотримуються квоти щодо видобутку, що ускладнює ситуацію. Також іноземні компанії виходять з російського ринку, що негативно впливає на видобуток нафти.

Залишаючись без грошей

За словами експерта, Росія є нафтовою державою, і режим Путіна використовує ренту для фінансування агресії проти України. Зниження цін на нафту може створити серйозні проблеми для Росії. Також існує ризик збільшення собівартості видобутку нафти через обмеження та витрати на підтримку старих родовищ.

Тіньовий флот та його наслідки

Росія створила тіньовий флот для транспортування нафти обхідом санкцій. Однак, ці судна не регулюються, не застраховані і можуть спричинити розливи нафти та блокування торговельних шляхів. Журналісти стверджують, що російські танкери стали причиною 9 розливів нафти за останні 2 роки.

Росія витратила близько 10 млрд доларів на створення тіньового флоту, який використовується для постачання нафти на світовий ринок. Однак, санкції створюють серйозні проблеми для Росії щодо транспортування сировини.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua