Трамп використав замахи на своє життя на користь передвиборчої кампанії — ЗМІ.

Трамп передвиборча кампанія замахи на життя
Трамп передвиборча кампанія замахи на життя

Заміна президента Джо Байдена на Камалу Гарріс змінила перебіг перегонів.

Заміна президента Джо Байдена на Камалу Гарріс призвела до зміни ходу виборів. Рейтинг демократів зрос, оскільки Гарріс випереджає Дональда Трампа в багатьох опитуваннях. Проте цей факт має далекосяжні наслідки для кампанії, зауважує Девід Чартер, помічник редактора газети The Times, так як він приховує замахи на Трампа.

По-перше, рейтинг Трампа після першого замаху зрос на три пункти, навіть якщо це не відобразилося в прямому зіткненні з Байденом. По-друге, Трамп скористався спробою на його життя, щоб зробити безсилі атаку Демократичної партії, яка вважала його загрозою для демократії. У екс-президента також з'явилось нове гасло, яке вперше пролунало в Мічигані 20 липня: "Я отримав кулю заради демократії".

По-третє, ця подія перетворилася на контратаку на демократів, які, за їхніми словами, фактично сприяють потенційним вбивцям. Крім того, спроби замаху на Трампа були використані для активізації збору коштів серед невеликих донорів, який до цього сповільнювався.

Політолог-ветеран Френк Ланц стверджує, що основним результатом замахів стало зміцнення підтримки основного електорату Трампа, що означає, що наслідки можуть бути найбільш помітними після дня голосування 5 листопада.

Джерело: ZN.UA

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua