Туреччина виходить на енергетичний ринок Східної Африки: інвестує в пошук нафти і газу біля узбережжя Сомалі.

Туреччина інвестує в пошук нафти і газу
Туреччина інвестує в пошук нафти і газу

Узбережжя Сомалі очікує прибуття турецького дослідницького судна Oruç Reis, яке буде проводити розвідку нафтових і газових родовищ. Два фрегати Військово-морських сил Туреччини супроводжуватимуть судно у його місії.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган звернувся до екіпажів кораблів зі словами: "Сподіваюся, що ви продемонструєте турецько-сомалійське братерство у відкритому морі як нашими фрегатами, так і нашими кораблями підтримки. Я бажаю вам успіху... Вірю, що ми разом з нашими сомалійськими братами зробимо дуже важливий крок у наших сейсмічних дослідженнях та бурових роботах".

Судно Oruç Reis прибуде до узбережжя Сомалі наприкінці жовтня. Згідно з угодою, підписаною міністерствами енергетики та природних ресурсів Туреччини та Сомалі, саме це судно буде займатися розвідкою вуглеводнів.

Роботи з сейсмічних досліджень та пошуку нафти і газу проводитимуться на трьох ліцензованих морських ділянках площею 5 тисяч квадратних кілометрів кожна. Місія триватиме сім місяців. Буріння почнуться в залежності від результатів аналізу даних, зібраних під час досліджень.

Два фрегати Військово-морських сил Туреччини, а також корабель підтримки Zağanos Paşa, корабель-платформа підтримки Sancar і корабель стеження Ataman супроводжуватимуть судно Oruç Reis протягом його місії. Маршрут узбережжя Сомалі проходитиме через Середземне море, Суецький канал і Червоне море.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua