Туреччину охопили десятки лісових пожеж.

Лісові пожежі в Туреччині
Лісові пожежі в Туреччині

У Туреччині в п'ятницю, 16 серпня, виникло 47 пожеж, які поширилися через спекотну і вітряну погоду. Зокрема, пожежа сталася в місті Ізмір, де мешканці були евакуйовані. Міністр сільського та лісового господарства Туреччини Ібрагім Юмаклі повідомив, що загалом по всій країні відбулося 47 пожеж, з яких 30 під контролем, а в 17 триває гасіння. Щоб стримати поширення пожеж, Туреччина використовує десятки літаків, сотні транспортних засобів і тисячі людей.

Міністр лісового господарства Ібрагім Юмаклі також зазначив, що збільшений ризик лісових пожеж існує на вихідних через низьку вологість, сильний вітер і високу температуру. Головне управління лісового господарства закликало людей утриматися від розпалювання вогнищ на відкритому повітрі наступні 10 днів.

Нагадаємо, наприкінці червня у Туреччині відбулися лісові пожежі, які поширилися на три провінції. Тільки в Ізмірі за першу половину дня 29 червня було зафіксовано 16 випадків пожеж. Також в цьому місті стався серйозний вибух, внаслідок якого загинули п'ятеро людей і було поранено 63 особи.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua