Туристи у Греції можуть отримати штраф за взуття і каміння: подробиці.

Сувеніри й взуття в Греції: штраф
Сувеніри й взуття в Греції: штраф

Туристам, які збираються відпочивати в Греції, потрібно дотримуватися місцевих законів, оскільки це може призвести до значних штрафів. Правила в Греції дуже строгі, оскільки країна прагне зберегти природний ландшафт та культурну спадщину.

Особливі обмеження стосуються відвідування пам'яток, таких як Акрополь або Парфенон. Тут заборонено носити високі підбори, оскільки вони можуть завдати шкоди стародавнім каменям. За порушення цього правила туристам загрожує штраф до 771 фунта стерлінгів (40,6 тис. грн).

«Туристам загрожує штраф до 771 фунта стерлінгів (40,6 тис. грн), якщо виявиться, що вони порушують суворі закони, запроваджені для захисту ландшафту та спадщини», - йдеться у публікації.

Ця заборона на носіння високих підборів уведена в 2009 році, оскільки існувала загроза пошкодження давніх каменів. Крім того, офіційний путівник по Афінах наголошує на інших рекомендаціях та заборонах. Не рекомендується носити шорти або топи під час відвідування церков або монастирів. Зокрема, у цих святих місцях слід носити одяг, який прикриває плечі та ноги. Водночас, шорти краще залишити для пляжу.

Також, в багатьох старовинних місцях заборонено їсти та пити. Наприклад, у 2008 році під сидіннями в Одеоні в Афінах було виявлено 27 кілограмів жувальної гумки. Туристам, які збираються взяти з собою пісок з пляжу, слід бути обережним, оскільки за це також можуть нарахувати штраф у розмірі від 1000 євро. Рекомендується повернути пісок перед від'їздом.

Нагадаємо, що в Греції з'явився новий штам коронавірусу, спричинений несподіваною спекою. Варто зазначити, що симптоми FLiRT, нового варіанту хвороби, дуже схожі на симптоми попередніх штамів Covid-19.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua