У якій країні українці почуваються найбезпечніше: дані опитування.

Дані опитування: безпека українців за кордоном
Дані опитування: безпека українців за кордоном

За результатами опитування Gradus Research, українські громадяни, які проживають у Європі, найбільше відчувають безпеку в Німеччині. За словами Олексія Макєєва, посла України у Німеччині, українці в цій країні особливо серйозно ставляться до питань безпеки, особливо стосовно дітей.

Статистика свідчить, що лише 12% українців, що проживають у Німеччині, звертаються до поліції або владних органів, коли вони відчувають небезпеку, водночас 30% звертаються, коли турбуються про безпеку своїх дітей.

Однак, половина з тих, хто звертався до німецької правоохоронної системи, стверджують, що не отримали достатньої допомоги. За результатами опитування, 50% з них незадоволені тим, як розглядалися їхні скарги. В опитуванні взяли участь близько 1700 осіб.

Українське посольство в Німеччині опублікувало інструкцію, в якій наводиться інформація про те, куди повинні звертатися українські громадяни, якщо вони стали жертвами дискримінації чи насильства.

Слід зазначити, що німецький уряд проти депортації українців, які не бажають працювати. Таку позицію висловив представник Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини. Безпеку іммігрантів також згадав інший політик, зауваживши, що українські біженці повинні або знайти роботу в Німеччині, або повернутися до безпечних районів України, де вони зможуть допомогти у відновленні країни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua