У Байдена готуються розсекретити дані щодо участі RT в операціях російської розвідки, - CNN.

Байден готується розсекретити дані про RT та російську розвідку
Байден готується розсекретити дані про RT та російську розвідку

Адміністрація Байдена розсекретить дані про співпрацю RT з російською розвідкою

Адміністрація президента США Джо Байдена збирається оприлюднити розсекречені дані американської розвідки, які підтверджують тісну співпрацю медіа RT з російською розвідкою по всьому світі.

За даними розвідки, російський уряд заснував спеціальний підрозділ у RT, який займається збором розвідінформації та виконує різноманітні оперативні завдання в різних країнах. Ця діяльність виходить за рамки звичайної пропаганди і включає навіть військові закупівлі.

Відповідно до нових даних, Державний департамент США планує провести дипломатичну кампанію для інформування інших країн про ризики, пов'язані з діяльністю цього пропагандистського ресурсу.

Мета США - розповісти країнам про спільну роботу RT та російських спецслужб для посівання розбрату та завдання шкоди демократичним процесам.

russia-today

Дипломати США сподіваються створити міжнародну коаліцію для протидії впливу RT, зокрема під час майбутньої сесії Генеральної Асамблеї ООН. Варто зазначити, що RT керує телевізійними та онлайн-платформами по всьому світу, які просувають наративи Кремля.

У США вважають, що пропаганда та дезінформація RT відіграли ключову роль у формуванні проросійського настрою відносно війни Росії проти України в різних країнах. Хоча RT заборонено в Європейському Союзі і практично не транслюється в США, його вплив розширюється в країнах Латинської Америки та Африки.

Раніше в США була розкрита масштабна операція Russia Today.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua