У Байдена висловилися щодо вступу України до НАТО.

Позитивна зустріч лідерів України та НАТО
Позитивна зустріч лідерів України та НАТО

Дискусія серед членів НАТО про можливе запрошення України до Альянсу продовжується, повідомив представник адміністрації президента США Джо Байдена. За його словами, поки немає єднання думок на цей рахунок, але під час саміту НАТО в липні минулого року було підтверджено, що Україна йде шляхом членства. Тепер головне - знайти тактику, яка мотивує Україну та досягає єднання думок про наступні кроки.

Президент Байден бажає поставити Україну в ролі сили і надати необхідну підтримку. Однак для цього потрібна співпраця з партнерами та союзниками. У цьому контексті він закликав до зустрічі на рівні лідерів Контактної групи з оборони України, яка можливо відбудеться в листопаді.

Представник Білого дому зазначив, що дуже важливо, щоб Україна мала можливість навчати нові бригади для фронту завдяки новій місії НАТО "Підтримка НАТО та навчальна допомога Україні". Ця місія координує навчання, оснащення, розвиток сил та логістику Збройних Сил України. Вона знаходиться у Вісбадені і є дуже важливою для надання Україні необхідної підтримки у боротьбі проти агресії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua