У Білгороді ліквідовано російського пропагандиста (відео).

Ліквідовано російського пропагандиста в Білгороді
Ліквідовано російського пропагандиста в Білгороді

Пропагандист Олександр Коробов, відомий як Краб, помер від черепно-мозкової травми у Білгороді. Про це повідомило Головне управління розвідки.

Коробов працював на каналі "Росія 1" і очолював його Білгородський пункт. Він підтримував військових злочинців з російської армії у своїх виступах і створював матеріали для телеканалу "Звезда", що належить Міноборони РФ. Крім того, Коробов отримував нагороди від президента РФ Володимира Путіна.

Коробов походив з Комсомольська-на-Амурі в Хабаровському краї РФ, але проживав у Білгороді. Він також регулярно їздив до Москви за інструкціями.

"У пошуку визнання та грошей від кремлівських покровителів він постійно виконував неправдиву роботу далеко від своєї батьківщини, зокрема на окупованих територіях України, Донецькій та Луганській областях", - йдеться у повідомленні ГУР.

За даними української розвідки, пропагандист не лише створював неправдиві матеріали про війну, але й особисто брав участь у скоєнні тяжких воєнних злочинів проти України.

Нагадаємо, у Курській області РФ був тяжко поранений один з так званих "воєнкорів", пропагандист російської державної телерадіокомпанії Євгеній Поддубний.

До слова, Відземський окружний суд у Латвії засудив до реального тюремного терміну на один рік проросійську активістку Єлену Крейле у справі виправдання геноциду, злочинів проти людяності, миру та воєнних злочинів.

Раніше США ввели санкції проти російської телекомпанії Russia Today, а також "ТВ-Новости" та "Евразия". Під американськими обмеженнями також опинився російський пропагандист Дмитро Кисельов.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua