У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу.

Громадянські заворушення у світовій економіці
Громадянські заворушення у світовій економіці

Аналіз Bloomberg Economics показує, що США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які можуть стати жертвами насильницьких політичних потрясінь в наступному році.

За даними аналізу, в США є невелика ймовірність відкритих громадянських заворушень - 2,9%. Таке число ставить США на третє місце серед найбільших економік світу. Ризик в США вищий, ніж у Канади, Німеччини та Австралії, які є демократичними країнами-партнерами.

Аналіз базується на підході Робочої групи з політичної нестабільності уряду США, щоб оцінити ризик насильницького внутрішнього конфлікту. Враховуються тенденції, які спричинили побоювання заворушень після нападу на Капітолій 6 січня 2021 року.

Розпад демократичних інститутів і зростання політичних недорозумінь в США "суттєво підвищили ризик внутрішнього збройного конфлікту".

"Прогнози щодо рідкісних подій, таких як внутрішній конфлікт, супроводжуються високим ступенем невизначеності. Тим не менше, ми вважаємо, що ця модель є корисним способом створення аналітичної основи для дослідження зростання ризиків у США - і результати далеко не заспокійливі", - заявив аналітик Bloomberg Economics Нік Холмарк.

У Росії ймовірність внутрішніх заворушень оцінюється на 4%.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua