У Ботсвані знайдено один із найбільших алмазів в історії (фото).

Один із найбільших алмазів в Ботсвані
Один із найбільших алмазів в Ботсвані

У шахті Karowe в Ботсвані виявили один з найбільших алмазів в історії. Камінь має вагу 2492 карати і був добутий за допомогою спеціальної технології.

«Ми дуже раді знайти цей винятковий алмаз вагою 2492 карати», – заявив президент Lucara Diamond Вільям Ламб.

Цю надзвичайну знахідку, одну з найбільших незгранених алмазів, виявлено і вилучено за допомогою технології рентгеновського променя, яка була встановлена в 2017 році. Вона допомагає ідентифікувати та зберігати цінні камені.

Президент Ботсвани відвідає алмаз у четвер. Ботсвана є одним з найбільших виробників алмазів у світі, що становить основний дохід країни.

Раніше найбільшим алмазом, знайденим у Ботсвані, був Sewelo, вагою 1758 каратів, також видобутий Lucara Diamond у 2019 році. Найбільшим алмазом в історії є алмаз «Куліннан» вагою 3106,75 каратів, виявлений в 1905 році в ПАР.

Також варто відзначити, що батько та син з Арізони знайшли алмаз вагою два карати в парку «Алмазний кратер» в Арканзасі. Це другий за величиною алмаз, зареєстрований у парку в 2024 році. Вілл Барнетт та Маршалл Барнетт вирішили спробувати вдачу у парку, де колись був вулкан з алмазами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua