У Британії жінка знайшла гриб із запахом гнилої плоті.

Гриб із запахом гнилої плоті
Гриб із запахом гнилої плоті

У лісі Нью-Форест у Великій Британії на пенсії вчителька Джулія Россер знайшла рідкісний гриб, що називається пальці диявола. Цей гриб має вигляд, що нагадує руку і має огидний запах гнилої плоті. Про це повідомляє видання Mail Online.

Россер описала гриб, який вона знайшла, як дуже схожий на руку.

"Цей був більше схожий на руку, ніж будь-який інший, який я коли-небудь бачила. Здавалося, він простягає руку з-за могили. Це виглядало дуже моторошно", - розповіла вона.

Раніше цей гриб, відомий також як восьминогий смердючий або восьминогий гриб, з'явився через вологу погоду цього року. Россер зазначила, що вона знаходила такі гриби в попередній рік і навмисне їх шукала.

Пальці диявола є нативними для Нової Зеландії та Австралії і потрапили до Європи під час Першої світової війни з військовими постачаннями. Вперше гриб був знайдений у Великій Британії у 1914 році.

Цей рідкісний гриб росте з желатинового яйця, з якого починають виступати червоні щупальця, які приваблюють комах своїм запахом гнилої плоті. Комахи допомагають поширювати спори цього гриба, потрапивши на нього.

Хоча гриб легко розпізнати за яскраво-червоним кольором, його рідко можна знайти у Великій Британії. Щупальця гриба можуть досягати 7 см у довжину і зазвичай зростають у лісах, парках або садах під листям.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua