У Чехії оголошено в розшук активіста, який закликав зривати прапори України.

Фото активіста, оголошеного в розшук
Фото активіста, оголошеного в розшук

Активісту, який закликав зривати українські прапори, призначили покарання

Чеський суд виніс рішення про покарання Ярославу Попелці — 68-річному активістові, який закликав зривати українські прапори з громадських будівель. Чоловіку було призначено півроку позбавлення волі, але він не з'явився на суд і зараз його розшукує поліція.

Раніше Попелці вже було призначено покарання - чотири місяці умовно з випробувальним терміном у півтора року, а також заборону перебування у Празі. Проте він порушив ці заборони і свіжим рішенням суду йому було призначено два місяці реального позбавлення волі. Але поліція не знайшла активіста за місцем його проживання, тому оголосила його у розшук.

На останньому засіданні суд змінив випробувальний термін Попелки на півроку ув'язнення. Але активіст не з'явився у судовому залі. Він раніше заявляв, що не визнає рішення чеських судів і не буде його виконувати.

Ярослав Попелка активно виступає проти українських прапорів на громадських будівлях. Він закликав зривати український прапор з Національного музею, що призвело до сутички з поліцією. Також він звертався до деяких інституцій, стверджуючи, що якщо вони не знімуть прапор, то можуть стати об'єктом насильства.

Нагадаємо, що Фонд Help Ukraine, заснований Володимиром Гергелем, звинуватили у розкраданні субсидій, які призначалися на програми інтеграції українських біженців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua