У Черкасах віряни Московського патріархату захопили собор: є поранені (фото, відео).

Захоплення собору в Черкасах Московським патріархатом
Захоплення собору в Черкасах Московським патріархатом

Свято-Михайлівський собор у Черкасах перейшов до Православної церкви України

У Черкасах, у 17 жовтня, Свято-Михайлівський собор перейшов до Православної церкви України. Це призвело до конфлікту між вірянами обох конфесій. За даними Суспільного, в результаті столкнулися люди, і є постраждалі.

Наразі на місці події знаходяться правоохоронці, повідомляє Національна поліція України.

Мер Черкас, Анатолій Бондаренко, запрошує місцеву громаду до Свято-Михайлівського собору на службу після поховання Героїв:

“Шановні мешканці міста, після поховання я запрошую всіх виразити свою думку щодо існування Московської церкви у нашому місті. Прошу всіх помолитися за Збройні сили України та за здоров'я наших воїнів українською мовою у найбільшому храмі в центрі України. Ми, як влада, не втручалися у цей процес, громада добровільно перейшла до ПЦУ, але там відбувається щось неправомірне”.

За інформацією місцевих ЗМІ, митрополит Феодосій був присутній з прихожанами Московського патріархату, якому неодноразово повідомляли про підозру за дискредитацію священників інших конфесій та поширення фейків.

Нагадаємо, що вранці, 17 жовтня, Свято-Михайлівський собор у Черкасах перейшов до Православної церкви України, на що відразу відреагували віряни Московського патріархату. Вони зламали вхідні ворота і потрапили на територію храму. 


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua