У Держдепі назвали наступника спецпредставниці США з відновлення України Пріцкер.

Новий спецпредставник США для України
Новий спецпредставник США для України

Пенні Пріцкер завершує свою каденцію як спеціальна представниця з питань економічного відновлення у США. Новим посадовцем став представник Державного департаменту. Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Блінкен відзначив, що Пріцкер завжди підтримувала економічне відновлення України. Вона багато разів відвідувала Україну та допомагала розпочати процес повного економічного відновлення та наближення до ЄС.

Здобутки Пріцкер включають надання Україні економічної допомоги у розмірі приблизно 9 мільярдів доларів США, запуск бізнес-консультативної ради міждержавної платформи координації донорів G7+, підтримку ключових економічних реформ в Україні, створення оборонно-промислової бази Deal Team та співпрацю з приватним сектором.

Річард Варма буде продовжувати роботу Пріцкер як її заступник. Адміністрація Байдена прагне допомогти Україні в різних сферах - військовій, економічній та демократичній.

До цього Варма був помічником державного секретаря та послом США в Індії. Він визнаний одним із найвпливовіших американців індійського походження в країні.

Джерело: hromadske.ua


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua