У Держдепі прокоментували очікуваний візит прем'єра Індії до України.

Візит прем'єра Індії до України
Візит прем'єра Індії до України

Заступник держсекретаря США Річард Верма назвав візит прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді в Україну дуже важливим, особливо з урахуванням спроби Росії дестабілізувати світовий порядок.

Візит Моді в Україну вважається дуже важливим. Наразі особливо важливо "захистити та зберегти" міжнародний порядок, за словами Верми.

Прем'єр-міністр Індії очікується відвідати Україну вперше в історії відносин двох країн. Він намірений продовжити розмови з президентом Зеленським про зміцнення співпраці і поділитися перспективами мирного вирішення конфлікту в Україні.

Верма наголосив на необхідності протидіяти атакам, вторгненням і нападам на цивільне населення, включаючи вбивства дітей. Він також зазначив розуміння Індією своїх зобов'язань перед Росією, але зазначив вдячність Моді за позицію про мир.

Загалом, Верма вважає, що між Індією та США має бути спільна позиція в хороші та складні часи, оскільки авторитаризм зростає у світі.

Окрім того, Верма висловив свою вдячність Пенні Пріцкер, яка протягом року займала посаду спецпредставниці з економічного відновлення України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua