У "Дія" з'явився електронний військовий квиток із QR-кодом: як отримати.

Електронний військовий квиток із QR-кодом
Електронний військовий квиток із QR-кодом

Україна впроваджує новий цифровий сервіс для отримання військового білету через портал "Дія"

Україна запускає новий сервіс, який дозволяє отримати військовий білет з QR-кодом через портал "Дія". Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Завдяки цьому нововведенню процес отримання документа стає набагато простішим, оскільки громадяни більше не повинні відвідувати установи та стояти в чергах.

Електронний військовий білет має таку ж юридичну силу, як і паперовий варіант. Його можна використовувати у різних ситуаціях, починаючи з працевлаштування і закінчуючи проходженням контролю на блокпостах. Особливостями цього документа є наявність QR-коду, який дозволяє перевірити його достовірність та отримати інформацію з реєстру "Оберіг", включаючи дані про бронювання.

Щоб отримати документ, необхідно авторизуватись на порталі "Дія" за допомогою кваліфікованого електронного підпису, вибрати відповідний сервіс і подати заявку. Вже незабаром після підпису заявки електронним підписом документ буде доступний в особистому кабінеті користувача.

Важливо пам'ятати, що електронний військовий білет буде сформовано лише при наявності всіх необхідних даних про громадянина в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Цей проект є спільною реалізацією Міністерства цифрової трансформації та Міністерства оборони України з підтримкою проекту "Підтримка цифрової трансформації", який фінансується USAID та UK Dev. Фонд Східна Європа є партнером проекту.

Нагадаємо, що до додатку "Резерв+" додали можливість завантажувати актуальні дані про бронювання до електронного військового білету.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua